La nostra "petita" historia

Els orígens de la secció de parapent cal buscar-los a la secció de muntanya, com no podia ser d'altre manera, ja que aquest esport va néixer de la facilitat que proporcionava aquest mitja per baixar muntanyes que prèviament s'havien pujat a peu.

Al voltants de l'any 1.985,  alguns membres de la secció de muntanya varen anar a Andorra a comprar un d'aquells aparells que feien servir els francesos per baixar dels cims. Després d'algunes patacades  i trompicons, i amb un  aprenentatge bàsicament autodidacta,  es va aconseguir fer alguns descensos dignes de recordar per l'època.

Varen passar ben bé 4 anys fins que es va constituir oficialment la secció de parapent del Centre, amb l'objectiu de promocionar l'aprenentatge i la pràctica d'aquesta novadora activitat, que permetia a l'esser humà fer realitat el somni de volar com un ocell.

En tota la historia de l'humanitat han estat molts els intents d'aconseguir-ho des de Icarus fins al geni de Leonardo da Vinci, i ha estat la nostra generació la que ha tingut la sort de poder fer realitat per primer cop el somni de volar de forma autònoma, amb l'ajuda d'un troç de drap i quatre cordills.

Els fundadors de la secció varen ser quatre membres de la secció de muntanya, concretament en Jordi Camprubí, Josep Altes, Toni Cardona i Toni Muntada.

El dia 31 de Gener del 1.989 es constituïa al Centre la secció de parapent. El dia 3 d'agost del mateix any érem acceptats com a membres de la Federació Aèria Catalana (FAC) i el 21 de novembre de 1.990 es passava a formar part de la Federación Nacional de Deportes Aereos (FENDA)

L'acte de  presentació en públic "oficial" es va fer el dijous 13 de Juliol del 1.989 al conegut local de Manresa "El Sielu", on hi va haver una notable assistència, doncs l'interès que despertava aquesta activitat era gran.

En els inicis de la secció, l'activitat va ser frenètica :  cursets d'iniciació, sortides col·lectives, organització de concentracions i competicions, etc.. A l'octubre del 1.989 ja es va fer la primera expedició al Tibet, on es va volar per primer cop en cims d'entre 4.000 i 6.000 metres. Els membres que van formar l'expedició varen ser: els pilots Jordi Camprubí i  Pep Altés, acompanyats dels alpinistes Jordi Serra i Jordi Llussà.

Al Juny de 1.990, a més de quatre cursos d'iniciació,  s'organitza la primera trobada de muntanya al Pedraforca, amb una assistència de uns 80 pilots, xifra molt notable per l'època. L'acte es va seguir organitzant en diverses edicions.

També el mateix any es va anar a la concentració Internacional de Verbier a Suïssa
Més endavant, a partir de l'any 1.991 s'organitzava cada any una prova de la Lliga Catalana, generalment a la zona de Berga , i que l'Alioth ja va guanyar en la categoria de Clubs.
La darrera prova de la Lliga Catalana que va Organitzar l'Alioth va ser l'any 2.000 al Port del Comte.
La participació del nostre Club en les competicions dels primers anys era notable ja que aportàvem qualitat i quantitat de pilots amb molt bon nivell respecte a d'altres Clubs. Gracies a això es va guanyar en moltes edicions la Lliga Catalana per Clubs, l'open de Queralt del 1.991, tercers a Ponferrada el 1.992. etc.
L'any 2.000  varem guanyar també la Lliga Nacional per Clubs, lo que ens dona una idea del nivell assolit per l'Alioth dins del panorama del parapent Estatal.

Menció especial ens mereix el nostre pilot Xevi Bonet, que fa anys que està dins de l'elit del parapent mundial, i va passejant per tot el món el nom del nostre Club.

Amb el pas dels anys han estat molts els països visitats, ja que es procura fer, com a mínim, una sortida internacional a l'any.
D'Europa destaquem : França, Eslovènia, Suïssa, Àustria, Itàlia, Grècia, Portugal i Canàries, i de la resta del mon destaquem : Brasil, Sud-àfrica, República Dominicana, Turquia, Marroc, Xile, Veneçuela, Colòmbia, Grècia, Argentina, Ecuador.etc.