* Autor: Jordi Masanés  *
La Senyera de Collbaix

La Senyera de Collbaix va ser plantada per primer cop el dia 30 de Maig del 98. pels membres del Alioth Parapent Bages Club, la secció de parapent del Centre Excursionista de la Comarca de Bages.

Les mides son considerables, ja que fa 350 x 210 cms, i està penjada d'una farola reciclada i adaptada amb uns anclatges especials, que permeten pujar i baixar el pal per poder canviar periodicament la Senyera.

L'any 2.006 va ser derrocada per primer cop, i va ser re-plantada el 24-09-2.006, gracies a la col·laboració desinteressada d'una persona anònima que va voler fer-se càrrec de les despeses de la nova Senyera.

La nit de Sant Jaume del 2007, va ser destruida per segona vegada. Pot ser per alló de que "Santiago y cierra España..."

El 13 d'abril del 2.008, es va fer una caminada popular i es va plantar de nou la Senyera. Varen venir també la colla castellera Tirallongues, que celebraven el seu XVè aniversari, fent castells al cim del Collbaix.

La vigilia del 11 de setembre del 2015, va tornar a ser tallat el anclatge  i cremada la senyera. El diumenge seguent es va tornar a plantar.


Moltes gràcies a tots els que heu col.laborat.

Podeu seguir realitzant les col·laboracions al compte del BBVA a nom del CECB - Parapent - Número de Compte : 0182 3498 02 0011501231. Referència : Senyera, i el vostre nom (si voleu que consti).

Moltes gracies. Entre tots la mantindrem ben dreta !!


La Senyera de Collbaix